Kremsmüller Wärmespeicher für Heizkraftwerk Hall in Tirol
Kremsmüller Wärmespeicher für Heizkraftwerk Hall in Tirol

Hranilnik toplote za Hall na Tirolskem

Hranilnik toplote Kremsmüller prevzame več funkcij in izjemno poveča učinkovitost termoelektrarne v Hallu na Tirolskem

Družba Kremsmüller je za Hall AG zgradila hranilnik toplote s 1400 m3. V ta namen so bili trije delni segmenti povezani v obroč, »votek«, 7 votkov je bilo postavljenih enega na drugega na dno hranilnika. Na dnu te strani je vdelan videoposnetek dviga zgornjega dna na višini 25 metrov.

Družba Kremsmüller je zgradila že veliko hranilnikov toplote, a projekt Hall na Tirolskem je nekaj posebnega, saj bo hranilnik toplote opravljal tri različne funkcije hkrati.

Zaposleni družbe Kremsmüller na svojem zračnem delovnem mestu na višini 25 m

Prvič, hrani se toplota iz toplarne na biomaso, drugič, toploto prevzema novo postavljen elektrodni kotel, ki pretvarja električno energijo iz obnovljivih virov energije v toploto, in tretjič, hranilnik toplote lahko absorbira odvečno vršno toploto iz decentraliziranih toplotnih virov in sistema toplotne črpalke.

Hranilnik v Hallu na Tirolskem bo tako pomembno prispeval k nadaljnjemu zmanjševanju emisij CO2 na Tirolskem in bo imel pomembno vlogo pri trajnostni oskrbi s toploto.

S hranilnikom toplote Kremsmüller postanejo termoelektrarne učinkovitejše

Oskar Haim iz Hall AG je odgovoren za celotno načrtovanje, procesno tehnologijo ter razvoj in programiranje sistemov. V svoji karieri je pogosto sodeloval z družbo Kremsmüller in je bil zelo pozitiven tako glede opravljenega dela kot komunikacije z družbo Kremsmüller. Oskar Haim je poudaril, da ni samoumevno, da podjetje kljub koronski in ukrajinski krizi izboljša zastavljeni časovni načrt za dva tedna.

Tudi Arthur Egger kot tehnični direktor podjetja Hall AG je bil zelo zadovoljen, da je bil proces gradnje izveden profesionalno in brez stresa. Po njegovem mnenju ima družba Kremsmüller velik ugled na trgu in veselijo se nadaljnjih skupnih projektov.

Pozanimajte se tu o naših storitvah na področju gradnje vsebnikov.